Blog

Latest Industry News

Успоредно паркиране – лесно, разбираемо и за всеки!

Как успоредното паркиране може да бъде по-лесно, по-бързо и по-прецизно

 

Ако изпитвате затруднение с успоредното паркиране, или пък просто искате да се научите да го правите по-лесно и бързо, ето няколко инструкции, които ще ви помогнат.

1. Изтеглете се след мястото, към което ще се насочвате. Подравнете задните колела на вашия автомобил със задната броня на возилото, което се намира пред желаното парко мястото. Навийте докрай волана в посоката на парко мястото.

2. Движете се назад така, докато центърът на вашата задна вътрешна гума се изравни с външния ъгъл на автомобила, който се намира пред парко мястото. Изправете волана и продължете движението назад.

3. Когато външата ви задна гума се изравни със същия ъгъл на автомобила пред вас, навийте волана в обратна на захода посока.

4. Ако всичко е минало по план, вече ще сте на желаното място, без да е имало допир с другите автомобили и тротоара. Излезте от возилото си и се насладете.

Студенти от Лондонския университет наскоро изчислиха точно колко място в необходимо на автомобил, за да бъде паркиран паралелно. Всичко зависи от следните неща: радиуса на завой на возилото (r), колесната му база (l), дистанцията от центъра на предното колело до предницата на автомобила (k) и ширината на автомобила, зад който паркирате (w). Ето и формулата:

Back to top